Zoete Aardappelsoep met Rode Linzen

[x_section style=”margin: -50px 0px 0px 0px; padding: 0px 0px 0px 0px; “][x_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” bg_color=”” style=”margin: 0px auto 0px auto; padding: 0px 0px 0px 0px; “][x_column bg_color=”” type=”1/1″ style=”padding: 0px 0px 0px 0px; “][x_text]

Zoete Aardappelsoep met rode linzen

[/x_text][/x_column][/x_row][/x_section][x_section style=”margin: -10px 0px 0px 0px; padding: 0px 0px 0px 0px; “][x_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” bg_color=”” style=”margin: 0px auto 0px auto; padding: 0px 0px 0px 0px; “][x_column bg_color=”” type=”1/2″ style=”padding: 0px 0px 0px 0px; “][x_text]

Bereidingswijze

Verwarm een soeppan met een beetje kokosolie of milde olijfolie. Fruit hierin de ui glazig. Voeg de zoete aardappel, winterwortel en verse gember toe. Goed roeren en voeg de geelwortel en koriander, zout en peper naar smaak toe. Klein scheutje azijn voor het hout Element. Voeg ongeveer 1,5 liter water toe en als het geheel kookt, voeg je de linzen en het staafje kombu in kleine snippertjes geknipt in de soep.
Kook dit ongeveer 20 minuten en pureer het met de staafmixer.
Eet smakelijk!
[/x_text][/x_column][x_column bg_color=”” type=”1/2″ style=”padding: 0px 0px 0px 0px; “][x_text]

Ingredienten:

  • 3 middelgrote zoete aardappels (geschild en in stukjes)
  • 1 ui (gesneden)
  • 1 winter wortel (in grote stukken)
  • flinke hand rode linzen (gedroogd)
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 staafje Kombu (Japans gedroogd zeewier)
  • 2 theelepels geelwortel (Kurkuma) gemalen
  • 1 theelepel koriander gemalen
  • zout
  • peper
  • scheutje azijn
  • verse oregano als garnering

[/x_text][x_image type=”none” src=”https://lobkes5seizoenen.nl/wp-content/uploads/2016/03/ZoeteAardappelsoepmetRodeLinzen.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/x_column][/x_row][/x_section]