Winter

[cs_content][cs_section bg_color=”#80bfbf” parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px 0px 30px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_custom_headline level=”h2″ looks_like=”h3″ accent=”true” class=”cs-ta-center”]Winter[/x_custom_headline][cs_text]De winter is de tijd van de grote yin. Rust, koude en donker staat centraal. Hoe vinden wij rust in deze drukke wereld, hoe beschermen we ons goed tegen koude zodat ie niet kan binnen dringen. En hoe laat moeten we naar bed om weer uitgeslapen en opgeladen wakker te worden. Al deze vraagstukken blijken vaak uitdagingen in deze tijd. Echter als wij deze rust niet nemen zullen we in de Lente niet optimaal al onze nieuwe kiemen kunnen laten uitgroeien naar prachtige sterke plantjes. Als we kijken naar de voeding is het daar de tijd voor warmte, lekker lang stoven (slow koken) en zwarte voedingsmiddelen die de nieren versterken. Neem je rust en bereid je maaltijden met aandacht en verwarmende elementen.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section bg_color=”#ffad96″ parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_feature_headline level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”headphones”]Witte bonensoep[/x_feature_headline][cs_text]Ingredienten
2 blikken witte bonen
2 Rode uien in ringen
Knoflook 2 tenen
Tijm
Zout
Peper
Olijfolie
1,5 liter bouillon (van blokjes)
1 tl-balsamicoazijn

Bereidingswijze
Zet een pan op het vuur met een laagje olijfolie.
Snijd de knoflook in plakjes en fruit deze zachtjes in de olie.
Voeg de witte bonen met vocht toe en de tijm.
Schenk vervolgens de bouillon erbij en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm in een ander pannetje nog wat olie en fruit hierin de uienringen met nog wat tijm en de balsamicoazijn. Tot ze lekker knapperig zijn.
Pureer de soep en leg er wat uienringetjes over en eventueel wat peterselie.

Goed proeven!!![/cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_gap size=”100px”][x_image type=”none” src=”https://lobkes5seizoenen.nl/wp-content/uploads/2017/02/1.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section bg_color=”#bbff99″ parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_feature_headline level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”send”]Zwarte bonen Choco taart[/x_feature_headline][cs_text]Ingrediënten
100 gr Zwarte bonen
½ tl chiazaad
120 gr chocolade puur
25 gr kokosolie
125 gr rijst amazake
75 gr agave siroop
150 gr amandelmeel
¼ thl zout
1 ½ tl bakpoeder
20 gr raw cacaopoeder
2 tl vanille poeder
2 bio eieren
50 gr walnoten grof gehakt
Blauwe bessen

Bereidingswijze
Zwarte bonen uit blik laten uitlekken.
Laat het chiazaad tien minuten wellen in 50 ml water, roer af en toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zet een steelpan met een laag water op matig vuur. Smelt hierin de chocolade au bain-marie
Voeg de koksolie toe en roer tot het gesmolten is.
Haal de steelpan van het vuur en roer de chiazaad, agavesiroop en de amazake door de gesmolten chocolade.
Doe de amandelmeel, zout, bak-, vanille-, en cacaopoeder in de keukenmachine. Voeg de bonen, eieren en het chocolade mengsel toe en meng dit tot een glad beslag.
Roer vervolgens de noten erdoor en zet hem, in een ingevette bakvorm, in de oven voor 25 minuten.

Smullen maar![/cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_gap size=”100px”][x_image type=”none” src=”” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”right” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section bg_color=”#d6d6d6″ parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px 0px 40px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_feature_headline level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”spoon”]Salade van wilde spinazie met zalm[/x_feature_headline][cs_text]Ingrediënten
wilde spinazie en andere sla naar keuze
stuk zalm of Tofu gebakken in wat ketjap
olijfolie om te bakken
pasta of bruine linzen
1 citroen
peper en zout
zwart sesamzaad
Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Pasta koken met een beetje zout.
Tofu in stukjes en marineren in de ketjap.
Zalm bakken in olijfolie.
Sla wassen en op een schaal draperen.
Yacon knol schoonmaken en schaven en marineren in wat olijfolie met citroen.
Bruine linzen door tofu apart bakje.
Pasta met wat olijfolie besprenkelen apart bakje.[/cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_gap size=”50px”][x_image type=”none” src=”https://lobkes5seizoenen.nl/wp-content/uploads/2017/02/2-1.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px 0px 30px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_feature_headline level=”h2″ looks_like=”h4″ icon=”home”][/x_feature_headline][cs_text][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_gap size=”60px”][x_image type=”none” src=”” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]