Motivatie

We zijn wat we eten, soms erg vervelend om te horen en eigenlijk zijn we er vaak te druk voor. Is het gemakkelijker iets ongezonds of kant en klaar te pakken, maar tjemig wat loont het als je er net die extra keer nou even goed naar kijkt wat er eigenlijk op het etiket staat. De moeite neemt je te verdiepen in de ingrediënten die je niet kent of iets meer de tijd neemt goede producten te kopen of soms daar dan ook wat meer geld aan kwijt te zijn.

Preventief kunnen we zoveel doen voor onze gezondheid als we bewust willen leren omgaan welke voeding we tot ons nemen.

Zestig procent van onze energie word gewonnen uit onze voeding en 40 procent door de lucht die we inademen. Toen ik dat hoorde op mijn voedingsopleiding was ik om, dit is echt belangrijk!

Onze darmen bezitten evenveel zenuwcellen als onze hersenen, zelfs gaat er 10 procent van onze hersenprikkels naar de darmen, maar 90 procent van de darmprikkels gaan naar de hersenen. Dus ook geestelijk zullen we ons beter voelen als ons darmstelsel (vertering) goed werkt.

Dus wat kunnen we eigenlijk verteren? En welke voeding ondersteund daarbij.

Ik hoop dat ik jullie met deze blog kan adviseren en inspireren op zoek te gaan naar jouw eigen passende voedingsstijl, maar ook bovenal te genieten van het koken met smaak en natuurlijke ingrediënten.

En natuurlijk het liefst volgens de seizoenen!